DOLAR 40,2835
EURO 46,8103
ALTIN 4315,191
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce °C

Çocuk Parkı Yerine Baz İstasyonu: Fikret Albayrak’tan Yine “Ben Yaptım Oldu” Zihniyeti

Çocuk Parkı Yerine Baz İstasyonu: Fikret Albayrak’tan Yine “Ben Yaptım Oldu” Zihniyeti







17.07.2025
A+
A-

Çocuk Parkı Yerine Baz İstasyonu: Fikret Albayrak’tan Yine “Ben Yaptım Oldu” Zihniyeti

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, bu kez de çocukların oyun oynayacağı alanı baz istasyonuna çevirerek bir skandala daha imza attı. Başta şehit Güven Keskin’in ailesinin yaşadığı bina olmak üzere çevredeki yapıların inşa sürecinde, çocuk parkı yapılması şartıyla terk edilen arsa, belediye tarafından özel bir firmaya baz istasyonu kurulması amacıyla kiraya verildi.

Tartışmalı baz istasyonu, Osmaniye Mahallesi Tuzcuoğlu Sokak’ta yer alan ve çevresinde çok sayıda ailenin yaşadığı bölgede inşa edilmeye başlandı. Yaklaşık 130 metrekarelik alan, hiçbir kamuoyu bilgilendirmesi yapılmadan baz istasyonu direkleriyle donatılıyor. Durumu öğrenen ve çocukları için oyun alanı bekleyen bina sakinleri, soluğu belediyede aldı.

Belediye Başkanı Fikret Albayrak’la görüşmek isteyen vatandaşlar, “Biz bu terkleri çocuk parkı yapılacak diye verdik, siz buraya baz istasyonu dikiyorsunuz, bu hukuka da vicdana da sığmaz,” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Ancak karşılarında çözüm odaklı bir başkan değil, adeta kibir abidesi bir yönetici buldular.

İddiaya göre Albayrak, “Ben belediye başkanıyım, böyle uygun gördüm. Karar verdim, siz de buna uymak zorundasınız,” sözleriyle kendisine derdini anlatmak isteyen vatandaşları azarladı.

Çocuklar Park Beklerken, Direk Geldi

Mahalle sakinleri durumdan son derece rahatsız. “Buraya çocuklar oynasın, nefes alsın diye park yapılacak dendi. Şimdi ise baz istasyonu dikiliyor. Bu nasıl belediyecilik anlayışı?” diyerek isyan eden vatandaşlar, özellikle şehit ailesine yapılan bu saygısızlığı da ayrıca vurguladı.

Baz istasyonlarının sağlık üzerindeki olası etkileri de cabası. Binaların arasında, adeta insanların başına dikilen bu istasyonun hem görüntü kirliliği hem de sağlık açısından büyük risk oluşturduğu ifade ediliyor.

Ne Vicdan Kaldı Ne Söz Hakkı

Kamuya ait alanlar, çocukların oyun oynayacağı, insanların sosyalleşeceği yerler olması gerekirken; Fikret Albayrak yönetimindeki belediyede adeta paraya tahvil edilecek meta olarak görülüyor. Vatandaşa rağmen, kamu yararına aykırı, üstelik söz hakkı tanınmadan alınan bu karar bir kez daha “Ben yaptım, oldu” anlayışını gözler önüne serdi.

Mahalle halkı şimdi tek bir soru soruyor:

“Çocukların kahkahaları yerine neden şimdi baz istasyonu uğultusu dinliyoruz?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bolu Web Tasarım