KOÇ BABA CAMİİ’NDE TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
KOÇ BABA CAMİİ’NDE TADİLAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Uzun süredir yangın sonrası kaderine terk edilen tarihi Koç Baba Camii için beklenen adım atıldı. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ziyaretin ardından başlatılan girişimler sonuç verdi ve camide tamir ile tadilat çalışmaları başladı.
Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, yaptığı açıklamada sürece destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti. Pişkin, özellikle Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, çalışmalarda emeği geçen ekiplere, mahalle sakinlerine ve konuyu gündeme taşıyan eski Milli Eğitim Müdürlerinden Engin Özensel’e ayrı bir parantez açtı.
Kaymakam Pişkin, “Akçakoca’nın tarihi ve kültürel mirası bizim için çok kıymetli. Koç Baba Camii’nin yeniden ibadete ve ziyaretlere açılması için başlatılan bu çalışmalar, hepimiz adına sevindirici bir gelişmedir. İlçemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve caminin yeniden ihya edilerek vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.