Kulislerden Sızan Asfalt Tartışması: Fabrika Yolu İçin Siyaset Isındı mı?
Kulislerden Sızan Asfalt Tartışması: Fabrika Yolu İçin Siyaset Isındı mı?
Akçakoca’da siyaset ile özel sektörün temasına dair dikkat çekici bir gelişme gündemde. AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Burhan İşleyen’e geçtiğimiz günlerde yapılan üst düzey ziyaretin perde arkasında, iş insanı Ali Haydar Gören’e ait fındık fabrikasına giden yolun asfaltlanması talebinin olduğu iddia ediliyor.
Gazetemizin istihbarat servisinin ulaştığı kulis bilgilerine göre, Ali Haydar Gören’in Akçakoca Belediyesi’ne yüklü bir bağış yaptığı ve bunun karşılığında fabrika yolunun sıcak asfaltla kaplanması için Belediye Başkanı Fikret Albayrak’tan söz aldığı ileri sürüldü. Ancak aradan geçen süreye rağmen bu sözün tutulmadığı ve gerekli çalışmanın yapılmadığı öğrenildi.
Her iki tarafa da yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yeni fındık sezonu öncesi fabrikasını faaliyete geçirmek isteyen Gören, yolun asfaltlanmaması nedeniyle açılışı defalarca ertelemek zorunda kaldı. Son çare olarak siyasi destek arayışına giren Gören’in, AK Parti İlçe Başkanı Burhan İşleyen’i ziyaret ettiği belirtildi.
Ziyaretin dikkat çeken bir diğer yönü ise, fabrika yolunun Doğancılar yolu üzerinde yer alması ve belediyenin mücavir alanı içinde bulunması. Bu nedenle yasal olarak asfalt çalışmasının Akçakoca Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu biliniyor. Hal böyleyken, konunun asıl muhatabı olması gereken Belediye Başkanı Fikret Albayrak yerine, çözüm için AK Parti İlçe Başkanı Burhan İşleyen’e gidilmesi, kamuoyunda tartışma yarattı.
Ali Haydar Gören’in ziyareti sırasında yalnız olmadığı; AK Parti’nin önceki dönem belediye başkanı Nazmi Çiloğlu ve emekli vali Sami Seçkin ile birlikte Burhan İşleyen’in makamında bulunduğu ve görüşmede yol asfaltlamasının yeniden gündeme getirildiği öğrenildi.
Kamuoyunda, “Vatandaşın yıllardır beklediği acil altyapı sorunları dururken, özel bir işletmenin yolunun öncelik kazanması etik mi?” sorusu gündeme geldi. Belediyeye ait bir hizmetin siyasi bir parti ilçe başkanlığı üzerinden çözülmeye çalışılması, yetki karmaşası ve siyasi etik açısından da tartışmalara yol açtı.
Öte yandan, AK Parti İlçe Başkanı Burhan İşleyen ise ziyarete dair yaptığı sosyal medya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Nazmi Çiloğlu, Nuteks fabrikasının sahibi Sayın Ali Haydar Gören ve emekli Valimiz Sayın Sami Seçkin, ilçe başkanlığımızı ziyaret ettiler. Ziyarette Melenağzı Köyü’nde yaşanan sorunlar, üniversite yolu ve bölgedeki ihtiyaçlar istişare edildi. Nazik ziyaretleri ve kıymetli katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum.”
Açıklamada fabrika yoluna dair herhangi bir detay paylaşılmaması dikkat çekerken, kulislerde konuşulan asfalt talebi ve bu talebin hangi makamca karşılanacağı meselesi önümüzdeki günlerde Akçakoca kamuoyunda daha da derin tartışmalara sahne olacak gibi görünüyor.