DOLAR 32,5276
EURO 34,9326
ALTIN 2439,814
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce °C

Şimdilik bir özürle konu kapandımı (ACABA)

Şimdilik bir özürle konu kapandımı (ACABA)








16.01.2022
A+
A-

Akçakoca belediye başkanı Okan Yanmaz ile belediye başkan yardımcısı Şenol Yazgan arasına ekilmeye çalışılan nifak tohumları, araya giren MHP temsilcileriyle yerini sulha bırakırken, yaptığı hatayı anlayarak Okan başkandan özür dileyen başkan yardımcısı Yazgan’ın istifa etmesine ya da görevden alınmasına da gerek kalmadı.
MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz ve MHP Düzce il başkanı İlhami Caboğlu’nun Cumartesi günü olmasına ve belediye hizmet binasının kapalı olmasına rağmen, acil bir şekilde Akçakoca’ya gelerek taraflar arasındaki tansiyonu düşürmeleri, nihai sonu hazırlayan en önemli etken oldu.
Vekil Yılmaz ve Başkan Caboğlu, belediye başkanı Okan Yanmaz’a karşı fevri çıkışlar yapan, son dönemde Okan başkanın çeşitli karar ve uygulamalarına karşı tavır almış olan Şenol Yazgan’ı dinlediler.
Fevri çıkış yaptığını kabul eden Şenol Yazgan’ın başkan Yanmaz’dan özür dilemesiyle sorun çözülürken, yapılan görüşmeler, bu ve benzeri sorunların bundan sonra yaşanmaması için dikkatli olunması yönünde oldu.
Bilindiği üzere, son aylarda Okan Yanmaz’ın çeşitli kararlarına karşı tavır alan ve başkan yardımcılığı görevinin gereğini yerine getirmeyen Şenol Yazgan, son olarak bir encümen toplantısında, gündemde olmayan bir konuyla ilgili açıklama yapmak istemiş, Okan Yanmaz’ın yeri ve zamanı olmadığını söyleyip özel görüşelim demesine rağmen, diğer partilerin encümen üyelerinin gözü önünde başkan Yanmaz’ı küçük düşürecek açıklamalarına devam etmişti.
Bunun üzerine toplantıyı sonlandırarak kızgın bir şekilde salondan ayrılan başkan Okan Yanmaz’ın ne yapacağı merak edilmekteydi.
Belediye başkanına karşı suç işleyen Şenol Yazgan’ın istifa etmesi ya da Okan başkan tarafından görevinden alınması seçenekleri yerel medyada yer tutmaya başlayınca, iddiaya göre, Şenol Yazgan’ın talebiyle ilçeye gelen vekil Yılmaz ve il başkanı Caboğlu, tarafları bir araya getirdi.
Cumartesi günü olmasına rağmen belediye hizmet binasındaki makam odasında gerçekleşen görüşme, birlikte çekilen fotoğrafla kamuoyuna verilmesi gereken mesaj verilmiş, sorunun çözülmüş olduğu deklare edilmişti.
Başkan Yardımcısı Şenol Yanmaz’ın aldığı yüksek maaş, kendisine tahsis edilen makam aracı ve başkan yardımcısı sıfatıyla protokolde sahip olduğu ayrıcalıklardan vazgeçmek yerine, görevine devam etmesi, sadece belediye üst yönetimini değil, Okan Yanmaz’a seçimlerde güçlü destek vererek ona belediyeyi teslim eden seçmenlerin de tepkisini çekmişti.
Yardımcısı tarafından kendisine yaşatılan haksızlık karşısında Şenol Yazgan’ı görevden alma seçeneği noktasına gelen başkan Yanmaz’ın ise yapılan samimi itiraf ile MHP yöneticilerinin arabulucuğunda bu tasarruftan vazgeçmesi, haber kanallarında olumlu bulunarak ‘tam gaz devam’ başlıklarıyla servis edildi.
Akçakoca’da benzeri daha önce görülmemiş şekilde yaşanan bu hadise ortaya şunu çıkardı: Seçilmiş belediye başkanının kararlarına uymak istemeyen her kim olursa olsun, ya başkanın kendisine sağladığı konfordan vazgeçip istifa edecek, ya da halkın teveccühüyle o makama oturan başkan tarafından görevinden alınacak.
Zira, sabırlı olmasıyla bilinen Okan Yanmaz’ın bile kendisine karşı işlenen suça karşı, özür dilemelere ve arabulucuların hatırına ancak bir kez göz yumacağı, tekrar etmesi halinde kimsenin gözyaşına bakmayacağı kendisini tanıyanların malumudur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bolu Web Tasarım