DOLAR 39,2357
EURO 44,6905
ALTIN 4176,776
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce °C

Kartalkaya’da bir çok vatandaş yangının ortasında kalıp can verirken ve kurtarma olayları hala devam ederken Akçakoca’da CHP teşkilatı mangal etkinliği düzenliyor

Kartalkaya’da bir çok vatandaş yangının ortasında kalıp can verirken ve kurtarma olayları hala devam ederken Akçakoca’da CHP teşkilatı mangal etkinliği düzenliyor







21.01.2025
A+
A-

Kartalkaya’da Yangın Felaketi: Türkiye Yasta, Akçakoca’da Tepki Çeken Mangal Eylemi

Türkiye, Bolu Kartalkaya’da sabah saatlerinde yaşanan korkunç bir yangının şokunu yaşarken, gelen haberler yürekleri dağladı. Yangında şu ana kadar 110 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kurtarma ekipleri büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürse de, yaşanan trajedi ülkeyi yasa boğdu.

Vatandaşlar acının etkisiyle derin bir sessizlik ve üzüntüye kapılmışken, Akçakoca’da gerçekleşen bir eylem tartışmalara neden oldu.

Akçakoca Çarşı Meydanı’nda bir grup CHP teşkilat üyesinin “Devlete kırmızı kart göstereceğiz” diyerek mangal etkinliği düzenlediği iddiası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Türkiye’nin bir bölümü gözyaşlarına boğulmuşken, meydandaki bu etkinlik, zamanlaması ve mesajı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Vatandaşlar, böyle bir felaketin yaşandığı gün mangal yapmanın “vicdanları yaraladığını” dile getirdi.

Vatandaşlardan Tepki: “Bu Zamanlamaya Dikkat Edilmeli”

Meydandaki mangal etkinliğine tepki gösteren birçok vatandaş, yapılan bu eylemi “saygısızlık” ve “zamanlama hatası” olarak nitelendirdi. Bazı kişiler, “Ülke yangın yeriyken bu nasıl bir mesaj?” derken, diğerleri meydandaki etkinliğin tamamen sonlandırılması gerektiğini savundu.

 

CHP’den Sessizlik

CHP teşkilatından henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, yerel yönetimlerin bu gibi olaylarda daha duyarlı davranması gerektiği vurgulanıyor. Öte yandan, mangal etkinliği devam ederken, çevrede toplanan bazı vatandaşların da eylemi sessizce izlediği görüldü.

Toplumsal Hassasiyet Şart

Yaşanan olay, kamuoyunda derin bir üzüntü yarattığı kadar, toplumsal hassasiyetlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardım çağrıları ve dayanışma mesajlarına rağmen, bu tür bir eylemin gerçekleştirilmesi, yaşanan acının bir bölümünü gölgede bırakır mı, sorusunu gündeme taşıdı.

Felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken, tüm kesimlerin bu süreçte daha dikkatli olması gerektiği yönündeki mesajlar artmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bolu Web Tasarım