DOLAR 39,6706
EURO 45,7795
ALTIN 4296,855
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce °C

ÇINAR CADDESİ’NDE SARI KIRMIZI GERGİNLİĞİ – ESNAF TEPKİLİ!

ÇINAR CADDESİ’NDE SARI KIRMIZI GERGİNLİĞİ – ESNAF TEPKİLİ!







21.06.2025
A+
A-

ÇINAR CADDESİ’NDE SARI KIRMIZI GERGİNLİĞİ – ESNAF TEPKİLİ!

Akçakoca’nın en işlek noktalarından biri olan Çınar Caddesi’nde son günlerde belediye zabıtalarının başlattığı uygulama esnafın tepkisini çekti. Cadde üzerindeki çok sayıda dükkanın önüne sarı ve kırmızı çizgiler çekilirken, esnafa ne olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmaması kafa karışıklığına yol açtı.

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, zabıta ekipleri iş yerlerinin önünden itibaren birer metre ölçüm yaparak sarı çizgiler belirledi. Ancak çizgilerin amacı ve uygulamanın kapsamı hakkında belediye yetkililerinden net bir açıklama gelmedi. Akçakoca Gündem Gazetesi’nin ulaştığı bilgilere göre, belediye başkan yardımcıları dahi konu hakkında bilgi sahibi değil.

İddialara göre, Belediye Başkanı Fikret Albayrak bu düzenlemeyi kimseye danışmadan uygulamaya koydu. Esnafa, çizgilerin ardından yapılacak tebligatla birlikte mevcut tente ve çıkmaların bu çizgiye kadar geri çekilmesinin isteneceği öğrenildi.

Çınar Caddesi esnafı, uygulamanın hem ani hem de keyfi olduğunu savunarak, böyle bir ekonomik sıkıntı döneminde destek beklerken baskı altında bırakılmalarına sert tepki gösterdi. Bazı esnaflar, belediye başkanının göreve geldiği günden beri yalnızca “yıkmak” ve “engel koymak”la meşgul olduğunu belirterek, durumu protesto etmek için yürüyüş ve meclis toplantısına katılım planladıklarını açıkladı.

Özellikle çatıda örgütlü bir grup esnaf, yapılacak ilk belediye meclis toplantısında söz alarak uygulamanın yanlış ve hukuki dayanağı olmayan bir karar olduğunu dile getireceklerini bildirdi.

O

Cadde esnafı, “Bizi çizen çizgi değil, bu sessizlik ve muhatap bulamamak yaralıyor,” diyerek tepkisini dile getiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bolu Web Tasarım