AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDE BAYRAK KRİZİ!VATANDAŞTAN TEPKİ: “SIRA BAYRAĞA MI GELDİ?”
AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDE BAYRAK KRİZİ!VATANDAŞTAN TEPKİ: “SIRA BAYRAĞA MI GELDİ?”
Akçakoca Belediyesi’nde bugün dikkat çeken bir eksiklik kamuoyunun gündemine oturdu. Belediye binasının bahçesinde yer alan ve yıllardır göklerde dalgalanan Türk bayrağının uzun süredir yerinde olmadığı ortaya çıktı. Durumu fark eden vatandaşlar, “Belediyede başka ne eksikti derken, şimdi sıra bayrağa mı geldi?” diyerek tepki gösterdi.
Edinilen bilgilere göre, belediye binasının önündeki bayrak direği haftalardır boş durumda. Bayrağın neden indirildiği ya da ne zaman geri çekileceği konusunda ise belediye kanadından hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Sessizlik ise vatandaşlar arasında daha büyük bir rahatsızlığa yol açtı.
Sosyal medyada birçok Akçakocalı, “Bayrağımızın yerinin boş kalması, sadece bir ihmal değil, büyük bir saygısızlıktır. Belediye yönetimi bu durumu izah etmek zorundadır” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Belediyede yaşanan tartışmalı atamalar, liyakat tepkileri ve son günlerde gündeme gelen skandalların ardından yaşanan bu olay, kamuoyunda “sembollere bile sahip çıkamayan bir anlayış” eleştirisini de beraberinde getirdi.
1b413dac-e109-488b-a604-c39dccba3a7b
Gözler şimdi Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ta. Vatandaşlar, Türk bayrağının derhal yeniden yerine çekilmesini ve kamuoyuna neden haftalardır göndere çekilmediği konusunda açıklama yapılmasını bekliyor.