Hendek Belediyesine Kayyım Şoku İrfan Püsküllü’nün Döneminde Önemli Gelişme
Hendek Belediyesine Kayyım Şoku
İrfan Püsküllü’nün Döneminde Önemli Gelişme
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün önceki başkanlık dönemine ilişkin yargı sürecinde önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 5 yıldır devam eden davada mahkeme, Hendek Belediyesi’ne kayyım atanmasına karar verdi. Mahkeme, çıkar çatışması nedeniyle Hendek Belediyesi adına kayyımın katılmasının gerekli olduğuna hükmetti.
Mahkeme kararı doğrultusunda, Hendek Belediyesi’ne kayyım olarak Sakarya Barosu Hendek temsilcisi Avukat Nur Banu Tanır atanacak. Tanır’a, şubat ayında yapılacak duruşmaya kadar görevi kabul edip etmeyeceği bildirilecek. Eğer Tanır görevi kabul etmezse, başka bir avukatın atanacağı ifade edildi.
Mahkemede, İrfan Püsküllü’nün ceza alması durumunda Hendek Belediyesi’nde yönetim boşluğu yaşanmaması için belediye meclisi içinden yeni bir başkan seçilmesi gerektiği vurgulandı. Bu gelişme, Hendek’te belediyenin yönetimiyle ilgili belirsizlikleri gündeme getirdi.
İRFAN PÜSKÜLLÜ’NÜN SİYASİ KARİYERİ
31 Mart yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden belediye başkanı seçilen İsraf Püsküllü, 2014 yılında AK Parti’den belediye meclis üyesi olarak seçilmişti. Püsküllü, 2015 yılında mevcut belediye başkanı Ali İnci’nin AK Parti’den milletvekili adayı olmak için istifasının ardından Hendek Belediye Meclisi tarafından belediye başkanı seçilmişti.