SON DAKİKA! CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OKTAY SARAL GÖREVİNDEN AYRILDI!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılından bu yana başdanışmanlığını yürüten Oktay Saral, görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

26 Ekim 2026 tarihinde yaptığı paylaşımda istifasını sunduğunu belirten Saral, görevinden ayrılmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğinin devam edeceğini ifade etti.
“MAKAMLAR GELİP GEÇER”
Saral, açıklamasında makam ve unvanların geçici olduğunu vurgulayarak önemli olanın sahip olunan değerler ve verilen mücadele olduğunu belirtti.
İstifa kararının siyasi duruşunda bir değişiklik anlamına gelmediğini dile getiren Saral, bundan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olmaya devam edeceğini açıkladı.
AZERBAYCAN AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU
Saral, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da başörtülü öğrencilerin eğitim hakkının engellendiğine ilişkin iddialara tepki göstermişti.
Bu açıklamanın ardından Saral’ın görevden alındığı yönünde haberler gündeme gelmişti. Saral da daha önce yaptığı değerlendirmede, görevden ayrılması kararının kendisine Cumhurbaşkanlığı tarafından bildirildiğini söylemişti.
Son olarak sosyal medya hesabından istifasını sunduğunu açıklayan Saral’ın görevinden ayrılması, siyasi gündemin dikkat çeken gelişmelerinden biri oldu.
Saral’ın Azerbaycan açıklamalarıyla görevden ayrılması arasında bağlantı olup olmadığına ilişkin resmî bir gerekçe ise açıklanmadı.


