Düzce ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in ziyaretleri tartışmalara yol açtı
DÜZCE – Türkiye’nin önemli siyasi figürlerinden biri olan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, Düzce ziyaretinde Akçakoca başta olmak üzere, bölgenin diğer belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi. Ancak bu buluşmanın yankıları, beklenenden çok farklı şekillerde sosyal medyaya yansıdı.
Akçakoca ve Düzce’nin diğer ilçelerinden belediye başkan adayları, Bakan Şimşek ile çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, sanki bakan ile özel projeleri ve yerel sorunlar hakkında detaylı istişarelerde bulunmuş gibi bir izlenim uyandırdı. Paylaşımlar, adayların Bakan Şimşek’ten söz aldıklarını veya projeleri için destek istediklerini ima eden paylaşım oldu
Ancak genel kanaat, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in hiçbir belediye başkan adayıyla özel bir istişarede bulunmadığı yönünde. Ziyaretin, daha çok fotoğraf çekimi ve genel bir buluşmadan ibaret olduğu anlaşılıyor.
Buna rağmen, adayların paylaşımları, Akçakoca halkı başta olmak üzere, Düzce’nin genelinde hayal kırıklığına ve infiale yol açtı.
Yerel halk ve siyasi takipçiler, bu tür paylaşımların gerçekçi olup olmadığı, adayların gerçekten bakanın desteğini alıp almadıkları konusunda şüphe içinde. Bu durum, seçim öncesinde adayların samimiyetini ve siyasi stratejilerini sorgulayan bir tartışma başlattı.
Özellikle, sosyal medyanın ve görsel materyallerin siyasi iletişimdeki rolüne dikkat çekilen bu olay, siyasi figürler ve adaylar arasındaki etkileşimlerin nasıl algılandığına dair önemli soruları da beraberinde getiriyor. Akçakoca ve Düzce’nin diğer ilçelerindeki seçmenler, adayların projeleri ve vaatleri konusunda daha açık ve net bilgilere sahip olmayı talep ediyor.
Bu olay, sosyal medya etiğinden siyasi şeffaflığa, birçok konuda yeniden değerlendirme yapılmasının gerekliliğini ortaya koyuyor. Yerel halk ve seçmenler, gerçek projeler ve somut destek vaatleri üzerinden yapılan siyasi kampanyaları tercih ediyorlar.
Düzce ve Akçakoca’daki gelişmeler, yerel siyasetin dinamiklerini ve seçmen ile siyasi aktörler arasındaki iletişimin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.
Dip Not (Ekonominin en iyi olduğu dmnemde ak parti Eski Belediye başkanı sayın Cüneyt Yemenici Belediye çalışanlarının 3 aylık maaşını halka bankasından kredi çekerek Ödemişti